POSITIEVE COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE

We zijn geneigd om te kijken naar wat er niet goed gaat. Nare gedachten die maar in ons hoofd blijven spoken. Negatieve zelfspraak. Heftige emoties die ons dwars blijven zitten. En gedrag wat maar niet lukt om te veranderen. Ook psychologen blijven soms vast zitten op het verbeteren van wat niet goed gaat.

Maar dan missen we een ongekende schat die in ons ligt. Natuurlijk is er ook een krachtig zelfbeeld. Denken we positief. Hebben we verschillende krachten en talenten. Krachtige emoties zoals liefde, blijheid, dankbaarheid en compassie. En gedrag dat ons juist helpt. Wat als we hier onze aandacht op storten? Wat als we deze kant verder trainen en sterker maken? Uit het lopende onderzoek komt steeds meer naar voren dat positief psychologische interventies effectief zijn in het versterken van onze mentale veerkracht.

In positieve cognitieve gedragstherapie kijk ik met jou naar zowel de klacht als jouw krachten. Samen maken we het besluit waar we het eerst op gaan inzetten. Beide met maar een doel; ontembaar groeien.